İstanbul Teknik Üniversitesi Cevher Hazırlama Mühendisliği Kulübü tarafından gerçekleştirilen 'Cevher Hazırlama Online Seminerleri' kapsamında ikinci konuğumuz  Sayın Furkan Demirkıran oldu. 

Konuğumuz Furkan Bey, 2010 Selçuk Üniversitesi Makine Tasarımı, 2016 Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunudur. Lisans yıllarında kurdukları Ar-Ge ekibi ile yaptıkları çalışmalardan dolayı ulusal çapta ödüller aldıktan sonra, değerli metallerin geri dönüşümü üzerine çalışmaya başlamışlardır. 2016 yılında üniversite son sınıftayken MC365 Metal Rafineri A.Ş.’yi kurmuşlardır. Türkiye’de %99.99 saflıkta platin ve paladyum, %99.5 saflıkta rodyum üreten ilk ekip olmuşlardır.

Değerli bölüm öğretim üyelerimiz, mezunlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde Sayın Furkan Demirkıran öğrencilik yıllarından başlayan girişimcilik hikayesini, ortağı Sayın Çağrı Eyüboğlu ile birlikte kurduğu şirketin nasıl bugünlere kadar ulaştığını, pilot ölçekli tesislerinin kurulum aşaması ve tesiste nasıl bir üretim şeklini izleyerek uç ürün elde ettikleri hakkında tecrübelerini aktarmıştır.


Furkan Bey'in ve Çağrı Bey'in başarılarının devamını diliyoruz...

Seminer zoom 6
Seminer zoom 4