imkanlar

Bitirme Tezleri 2017-2018

CEVHER HAZIRLAMA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
                         2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bitirme Çalışması Konuları
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü bitirme çalışması konuları ilan edilmiştir. Öğrenciler Bölüm Sekreterliğinden veya Bölüm internet sitesinden temin edecekleri başvuru formlarını, üç tercih yapacak şekilde doldurduktan sonra 02 Haziran 2017 tarihine kadar bölüm sekreterliğine teslim etmelidirler. Bitirme çalışması konularının dağıtımı daha sonra Bölüm Başkanlığı tarafından açıklanacaktır.
Not: 6. yarıyıl ve üstü olan öğrenciler bitirme çalışması için başvuru yapabilirler.

Bölüm Başkanlığı

Bitime çalışması konuları ve bitime tezi başvuru formu aşağıdaki linklerden indirilebilir.

2017-2018 Bitirme Tez Konuları
Bitirme Basvuru Formu

İş İlanı

Eti Gümüş Kütahya Tesislerinde Çalıştırılmak Üzere Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümünden Mezun 2 Adet Mühendis 1 Adet Ar-Ge Müdürüne İhtiyaç Vardır. İlgilenen Arkadaşların Şirkete Başvuru Yapmaları Gerekmektedir.

Nis 2017
Kıymetli Metaller Laboratuvarımız Yenilendi

Foto Acilis

Bölümümüz bünyesinde bulunan "Kıymetli Metaller Laboratuvarı" Çalık Holding'in desteğiyle yenilendi. Açılışa, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra; Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Kuzu, Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ayhan Ali Sirkeci, Lidya Madencilik Genel Müdürü Mustafa Aksoy, Maden Fakültesi’nden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz ile Çalık Holding çalışanları da katıldı.

17. BALKAN CEVHER HAZIRLAMA KONGRESİ

poster yenij

Bu sene Antalya'da düzenlenecek olan XVII. Balkan Cevher Hazırlama Kongresi (BMPC 2017) bölümümüz ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecektir.  Bu kongre kapsamında Cevher Hazırlama'ya dair yapılan bilimsel çalışmaların yanısıra sektörden gelecek olan katılımcılarında katkısıyla sektördeki gelişmelerde sunulacaktır. Ayrıntılı bilgi için www.bmpc2017.org

Flotasyon Laboratuvarının Yenilenmesi
Flotasyon laboratuvarımızda yer alan tüm cihazlar ve çalışma şartları iyileştirilerek yenilenmiştir. Bu kapsamda flotasyon makinelerimizin bakımını gerçekleştiren Tüfekçioğlu Kauçuk Makine ve Madencilik San. " firmasına teşekkür ederiz.

Şub 2017
IMPS 2016 katılan öğrencilere katılım sertifikası verildi.
IMPS 2016'da yardımcı olan tüm öğrencilere katılım sertifikası verild.

Tem 2016
Bitirme Tasarım Çalışması Dağılımı

"2016-2017 Bitirme Tasarım Çalışması" dağılımı belli olmuştur. TIKLAYINIZ

Haz 2016
Bitirme Tasarım Projesi Sınav Programı

Bitirme Tasarım Projesi Sınav Programı Belli Olmuştur:

2015-2016 Bahar Dönemi Bitirme Tezi Sınavı

Nis 2016
İlk 100 gururu !

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS’in "Bölümlere Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması"nda İTÜ, mineral-maden mühendisliğinde ilk 100'de yer aldı.

Oca 2016
İTÜ Bitirme Tasarım Projesi Ödülleri 2016
İTÜ'DE YENİ BİR YARIŞMA

İTÜ ARI Teknokent, 2015 - 2016 öğretim yılından başlamak üzere, her bir öğretim yılı için lisans mezuniyet aşamasındaki son sınıf İTÜ öğrencilerine yönelik yepyeni bir yarışma başlatıyor. Bu yarışmanın amacı, öğrencilerin bölümlerinden mezun olurken gerçekleştirmekte oldukları mezuniyet projelerindeki yenilikçilik ve girişimciliklerini vurgulamak, bu projelerini hayata geçirmek yolunda onları desteklemek ve mezun olurken ödüllendirmelerini sağlamaktır.
Neden Katılmalıyım?
  • Mezuniyet projenizdeki tasarımınızın gerçekleşmesini sağlamak yolunda ilerlemek için
  • Girişimcilik ekosistemindeki diğer fırsatları yakalamaya hazırlanmak için
  • Girişimci olmayı deneyimleyip yeni işler, yeni ürünler, yeni sistemler ortaya çıkarmak için
  • Yeni ilişkiler kurmak, öğrenmek ve kariyerinizdeki bir sonraki adıma hazırlanmak için
Şimdi Başvur

Ödüller:
YARIŞMADA BAŞARILI OLAN GRUPLAR VE KİŞİLER NAKİT ÖDÜLLER KAZANACAKTIR:
  • Yarışmanın birincisi 20.000 TL
  • Yarışmanın ikincisi 10.000 TL
  • Yarışmanın üçüncüsü 5.000 TL nakit ödül kazanacaktır.
Ayrıca yarışmada girişimcilik potansiyeli yüksek bulunan projeler, İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki başka destekleme mekanizmalarına ve imkanlarına davet edilebilir.

Yarışmanın sonuçları İTÜ Ayazağa yerleşkesinde düzenlenecek bir ödül töreni ile duyurulacaktır.

Sorularınız mı var? Bize e-posta gönderin: info@ariteknokent.com.tr

Hemen başvurun.

Oca 2016
IMPS 2016 sempozyumu
15. Uluslararası Cevher Hazırlama Sempozyumu (IMPS2016)
Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümü tarafından organıze edilecektir.
19-21 Ekim 2016 Tarihleri arasında düzenlenecek olan sempozyuma kaıtlımınızı bekleriz..!

sempozyum ile ilgili detay bilgiler için web sitesini ziyaret ediniz: imps2016.com

Ara 2015
Tanışma Partisi
Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Öğrencileri tanışma partisinde bir araya geldi.

2015 Tanışma Partisi